Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Purentakiskolla eroon narskutteluoireista

Hammaslääkäri näyttää purentakiskoa

Heräätkö aamulla leuka jumissa ja pää kipeänä? Syynä voi olla yöllinen hampaiden narskuttelu. Varmista hampaidesi kunto ja purentakiskon tarve hammaslääkäriltä.

Tyypillisesti hampaita narskutellaan öisin, mutta joskus narskuttelu tapahtuu huomaamatta päivällä esim. keskittyessä työhön. Narskuttelun syynä voi olla purentahäiriöt, perinnöllinen alttius tai stressi.

Kisko suojaa hampaita ja paikkoja kulumiselta sekä lohkeamiselta. Lisäksi kisko estää hampaan kiinnityskudosten ja suun pehmytkudosten vaurioitumista sekä suojaa leukaniveliä. Purentakisko rentouttaa puremalihaksia ja vähentää narskuttelusta aiheutuvia oireita kuten päänsärkyä, leuan jäykkyyttä ja kipuja kasvojen lihasten alueella.

Hammaslääkäri diagnosoi bruksismin yleensä hampaiden kulumisen ja purentalihasten arkuuden perusteella. Narskuttelu paljastuu yleensä myös limakalvomuutoksista: hampaiden painaumista kielen sivuilla ja puruvalleista poskissa.

Yksilöllinen kisko valmistetaan hammaslaboratoriossa hampaista otetun jäljennöksen perusteella. Kiskon valmistaminen vaatii kaksi käyntiä vastaanotolla. Ensimmäisellä käynnillä otetaan muotit ja toisella käynnillä sovitetaan valmista kiskoa ja varmistetaan sen sopivuus.

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300