Siirry sisältöön

Juurihoito

Joskus salakavalasti edennyt reikä on päässyt hammasytimeen asti. Tällöin hammas pitää juurihoitaa ennen paikkausta. Juurihoitoa voidaan tarvita myös silloin, kun hammas tapaturmaisesti katkeaa tai lohkeaa siten, että hampaan ytimessä sijaitseva hermo paljastuu. Tapaturman seurauksena saattaa joskus käydä myös niin, että hammasvaurio ja juurihoidon tarve selviää vasta useiden vuosien jälkeen.

Juurihoito tehdään usein kahdessa vaiheessa eli se saattaa vaatia kaksi vastaanottokäyntiä. Megaklinikan joustavan toimintamallin ansiosta pystymme tekemään juurihoidon myös yhdellä käynnillä, mikäli juurikanava ei vaadi lääkeainekäsittelyä.

Juurihoidon aluksi hammas tutkitaan, röntgenkuvataan ja useimmiten puudutetaan. Hampaan kruunuosa porataan auki, jotta päästään käsiksi ydinonteloon ja juurikanaviin. Juurikanavat puhdistetaan juurihoitoon tarkoitetuilla instrumenteilla ja huuhdellaan bakteereja estävillä huuhteluaineilla.

Puhdistetut juurikanavat täytetään bakteereita tuhoavalla lääkeaineella 1–3 viikon ajaksi ennen lopullista täyttöä, ja päälle tehdään väliaikainen paikka. Takahampaissa on yleensä vähintään kolme juurikanavaa, joten niiden juurihoito vie enemmän aikaa kuin yksijuurisissa etuhampaissa.

Hammas, jossa on juurihoito kesken, halkeaa tavanomaista helpommin ja siksi sitä on varottava kovaa purtaessa. Ensimmäisen käynnin jälkeen hampaassa voi etenkin aluksi tuntua särkyä, johon kannattaa ottaa särkylääkettä. Megaklinikkaan kannattaa olla heti yhteydessä, jos kipu muuttuu kovemmaksi tai tulee turvotusta.

Toisella käynnillä hampaaseen asetetaan juuritäyte ja tehdään paikka. Juurihoidetun hampaan jatkon kannalta kestävin ratkaisu on keraaminen paikka tai kruunu.

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300