Siirry sisältöön

Keraaminen paikka ja kruunu

Keraaminen paikka on muovipaikkaa lujempi, hampaanvärinen vaihtoehto, joka ei kulu eikä lohkeile. Keraamista paikkaa kannattaa harkita muovin sijaan erityisesti silloin, kun paikattava reikä on poskihampaissa, jolloin paikkaan kohdistuu paljon puruvoimaa tai silloin, kun hammasta on juurihoidettu.

Keraaminen paikka kestää suussa usein loppuelämän. Normaali muovipaikka joudutaan uusimaan 5-10 vuoden välein. Usein muovipaikka pitää vaihtaa jo paljon tätäkin aiemmin.

Keraamisen paikan tekeminen vaatii kaksi vastaanottokäyntiä. Ennen keraamisen paikan tekoa hammas hiotaan. Mikäli hampaassa on vanha paikka, se poistetaan hionnan yhteydessä ja hammas suojataan tarvittaessa väliaikaisella paikalla. Keramiaan kuuluu ilmainen konsultaatiokäynti.

Keraaminen paikka valmistetaan suun ulkopuolella jyrsimessä hammaslääkärin ottaman jäljennöksen perusteella. Paikan valmistamiseen menee Megaklinikalla noin neljä työpäivää. Valmis keraaminen paikka kiinnitetään lujalla kiinnityssementillä omaan hampaaseen, jonka jälkeen hammaslääkäri vielä tarkistaa purennan ja kiillottaa paikan pinnan.

Kela korvaa keraamisen paikkojen kustannuksista hammaslääkärityön osuutta. Jos joudutaan tekemään koko hampaan peittävä keraaminen kruunu, ei Kela-korvausta tule.

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300