Siirry sisältöön

Kuvantaminen

Hampaiden ja kasvojen alueen röntgentutkimukset ovat hammaslääkärille tärkeä apuväline diagnosointiin ja hoidon seurantaan. Kun tarvitaan tietoa koko hampaiston tilasta, voidaan ottaa ortopantomografia eli koko hampaiston ja leuan röntgenkuva. Yksittäisten hampaiden kuvantamiseen käytetään sekä bitewing- että periapikaalikuvausta. Hammaslääkärin tekemät röntgentutkimukset kohdistuvat rajatulle alueelle ja aiheuttavat hyvin pienen säteilyannoksen.

Hammaslääkäri tekee päätöksen röntgentutkimuksen tarpeellisuudesta. Juurihoitoa, hampaan poistoa ja implanttihoitoa ei kuitenkaan voi tehdä ilman tuoretta röntgenkuvaa. Koko leuan röntgenkuva kannattaa ottaa hammastarkastuksen yhteydessä vähintään kerran viidessä vuodessa mahdollisten piilevien tulehdusten paikallistamiseksi. Samalla nähdään myös esimerkiksi viisaudenhampaiden tilanne.

Megaklinikalla on käytössä myös täysin uudenlainen DIAGNOcam-kariesdiagnostiikkakamera. DIAGNOcam löytää karieksen ilman röntgensäteilyä. Laitteen avulla voidaan määrittää tarkasti mitkä ovat ne kiilteessä olevat muutokset, joita voidaan seurata, eikä turhaan paikata.

Asiakas saa kaikki löydökset kuvana nähtäväksi ja sopii yhdessä hammaslääkärin kanssa tarvittavista hoitotoimenpiteistä ja seurannasta. DIAGNOcamin käyttö ei aiheuta lisäkustannuksia, vaan se sisältyy normaaliin suun perustutkimukseen.

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300